Packa för äventyr

väskorNär man ska packa för en äventyrsresa så är det flera saker man bör tänka på. Vart man ska, vilken årstid det är, om man ska vandra, klättra, flyga, dyka med mera, med mera. Det viktigaste är att man packar rätt saker för de aktiviteter man ska göra under resan. Samt att man använder sig av rätt sorts resväska för just dessa aktiviteter och sättet man tar sig dit på.

 

Ska du tillexempel åka till en vandringsled med bergsklättring under turen i ett varmare land som Grekland. Ja då behöver du en hel del olika saker som du kanske inte tänkt på innan. Tillexempel så måste du bestämma dig för om du tar med egen utrustning eller om det finns möjlighet att hyra där. Vandringskängor och klätterutrustning kan väga en hel del och om man då ska flyga så gäller det att man inte får för mycket övervikt, det kan bli dyrt. Men om man har utrustning som man litar på och gärna använder så är det kanske värt att packa med den. Dessutom kan det vara bra att packa en typ av packning och i en typ av resväska för själva resan dit och sedan en annan typ av packning för själva äventyret.

 

Då kan man tillexempel göra så att man packar allt man ska ha med sig plus en tom vandringsryggsäck i en större resväska eller två resväskor som passar att flyga med. Det kan vara bland annat hårda rullväskor med draghandtag eller halvhårda i fibercanvas. Då behöver du inte tänka på att du både ska ha ryggsäcken och resväskan att hämta på bandet och du behöver inte bära båda samtidigt. Sedan kan du lämna resväskan i förvaring tillsammans med det du inte behöver på vandringen och klättringen medan du tar med ryggsäcken och utrustningen på äventyret. Tänk även på att ta reda på vad som gäller för tältning och camping i just det område du tänkt dig ut i, det är inte alla länder som har allemansrätt.

Köp ryggsäck här!