Packa för sol & bad

pool_med_rutschkana_bgSka du på en sol- & badsemester så är chanserna ganska stora att du kommer flyga dit, kanske ska du till och med på charterresa. Då finns det en del saker som man kan behöva tänka på innan resan och när man ska packa sin resväska.

 

För det första kan det vara bra att fundera över hur länge du kommer att vara borta, åker man på charter tillexempel så är det rätt vanligt med en vecka eller två. Då kommer du att behöva checka in åtminstone en väska på flygplatsen. Visst man kanske kan klara sig med handbaggage men det kan vara skönt att få packa hur man vill, med tanke på alla regler som gäller för det baggage du tar med dig i kabinen. Så fundera över hur mycket kläder du behöver ha med dig, kommer du att kunna tvätta på hotellet? Det är sådana saker som behöver tänka på, dessutom är det bra att kolla upp maxvikten på incheckat baggage innan så att du slipper betala för övervikt redan på ditvägen.

 

Fundera lite på vad du kommer att vilja göra under semestern förutom att sola och bada, det kanske finns en vandringsled i närheten av resmålet eller någon annan sevärdhet. Kanske kan det vara bra att ta med ett par skor som är sköna att gå längre promenader i etc.

Vad kan jag köpa där?

Ett resonemang som många för när de ska packa inför solsemestern är vidare de ska packa med sig allt de behöver eller om de ska köpa en del av det på plats. Då är det viktigt att ta reda på om det du behöver verkligen kommer att finnas att köpa där. Sök runt lite på nätet, kolla med resebyrån som du åker med, vad kan man handla där och vad finns det absolut ingen tillgång till. Har man tillexempel extremt känslig hy så är det bra att ta med sig eget solskydd, de märken som finns här hemma kanske inte finns där. Det kan vara känsligt att prova nya typer av solskydd och så vidare. Man vill ju inte få några utslag på semestern.

 

Den typ av resväska som jag rekommenderar för en sol och badsemester är definitivt en större modell med hjul och handtag. Helst med ett hårt skal, då är det mindre risk att något går sönder i väskan när den hanteras på flygplatserna. Sedan kan man tänka på att många har svarta resväskor, har du en sådan, då är det bra att markera den på något sätt, annars är det väldigt lätt att ta fel på bandet. Saker man kan markera med är tillexempel, knyt ett färgglatt tygband i handtaget, sätt på en bit silvertejp mitt på väskan eller liknande. Då kan du vara säker på att få din egen väska när du hämtar den i baggageutlämningen.

Köp ryggsäck här!